+31 (0)113-750711 info@scooterhurenzeeland.nl

Fietsend Zeeland verkennen via de fietsknooppunten

Datum: 27-06-2022

Fietsroutes in Zeeland laten je een uniek landschappen ontdekken van water, dijkjes, kronkelende paden, de duinen en eindeloos veel overkanten. Je passeert historische steden als Middelburg, Veere of Zee of de gezellige centra van Vlissingen, Domburg, Renesse of Goes. Goed om te weten is dat het Fietsnetwerk Zeeland een eigen naam heeft: FIKS. Dit fietsknooppunten systeem laat je op een uitdagende manier de provincie Zeeland zien. Je kunt buitendijks fietsen, met uitzicht over het water. Of je kiest voor een windluwe route, dicht achter de dijk. Prettig is bovendien dat FIKS zo is opgezet, dat je steeds zelf kunt bepalen hoe lang je er met de fiets op uit gaat.

Zeeland is een prachtige provincie om met de fiets te verkennen. Telkens ontdek je nieuwe overkanten. Juist op de fiets ervaar je mooiste plekken van Zeeland optimaal. Je ruikt de meidoorns en de bloesems, proeft de zilte zeelucht en hoort die altijd aanwezige wind en zee. Zeeland is niet voor niets benoemd tot 5-sterren fietsprovincie door het Landelijk Fietsplatform! Dit is het hoogst haalbare niveau voor een fietsprovincie. Zeeland scoort zo hoog vanwege de kwaliteit van het fietsknooppuntensysteem, het onderhoud van het netwerk, de toegankelijkheid van de routeinformatie en de vele fietscafés.

Fietsen langs knooppuntnummers

Fietsen met knooppuntnummers gaat heel eenvoudig. Elk knooppunt van het Fietsnetwerk Zeeland heeft een nummer. Aan de hand van deze knooppunten stippel je gemakkelijk je eigen fietstocht uit. Om je onderweg niet te vergissen, is het handig om de knooppuntnummers te noteren of op te slaan in je telefoon. De aanduidingen op de borden onderweg doen de rest. Overal kom je witte borden met groene belettering tegen. Op kruisingen, splitsingen en afslagen staan borden met daarop een richtingspijl en het nummer van het knooppunt waar je naartoe fietst. Fijn is bovendien dat het niet uitmaakt in welke richting je jouw fietsroute start. Het Fietsnetwerk Zeeland is namelijk dubbelzijdig bewegwijzerd.

Scooter huren zeeland

In of uit de Zeeuwse wind

Natuurlijk hoort zeewind bij Zeeland. De wind die alsmaar door je haren speelt, is één van kenmerken van deze provincie. Om rekening te houden met de wind heb je in Zeeland op een aantal plaatsen de keuze of je ‘in de wind’ of ‘uit de wind’ wilt fietsen. Je ziet dat op de borden weergegeven met een windvaan. ‘In de wind’ gaat de route langs een buitendijks fietspad. Super, je fiets dan vlak langs het water! Kies je voor een fietstocht ‘uit de wind’ dan fiets je in de luwte van de dijk. Handig om te weten wanneer je op een winderige dag besluit om een rondje te gaan fietsen!

Welkom bij de Zeeuwse fietscafés

Logisch dat met zoveel fietsroutes Zeeland ook veel fietscafés telt. Ze zijn er in alle soorten en maten, van grand café tot koffiehuis. Altijd geven ze je het prettige gevoel welkom te zijn! Je kunt er even uitrusten, je fiets opladen en natuurlijk kiezen voor een heerlijke kop koffie met iets lekkers (zéker, dat heb je verdiend) of een gezellige lunch. Elk fietscafé is duidelijk herkenbaar aan een speciaal ontworpen gevelbord.

Fietsen op de Bevelanden

Mooie routes op de Bevelanden zijn onder andere Bloesem- en Fruitroute op Zuid-Beveland. Tijdens deze fietsroute fiets je langs uitgestrekte en uitbundig bloeiende boomgaarden. Natuurlijk kun je even stoppen om rechtstreeks bij de boer appels en peren te kopen. Op Noord-Beveland is het leuk om de contouren van het eiland te volgen. Die route is 36 kilometer lang en brengt je in dorpen als Kortgene en Colijnsplaat. De meeste dijken op Noord-Beveland hebben een buitendijks fietspad. Je kijkt dan dus uit over de Oosterschelde en het Veerse Meer.

Fietsen of e-bike huren

Je kunt voor je fietstocht in Zeeland je eigen fiets meenemen, maar huren van een stadfiets of e-bike kan ook! Scooter Huren Zeeland heeft maar liefst zes locaties waar je terecht kunt om een stadsfiets of e-bike te huren. Wil je een kinderzitje, dan kan dat natuurlijk ook!

Scooter huren zeeland

Stap binnen bij Tourist Shop Yerseke en koop daar de knooppuntenkaarten van Zeeland! Of bestel ze in de webshop. Zo begin je goed voorbereid aan je fietstocht!

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op en/of vul het contactformulier in.

+31 (0)113-750711 info@scooterhurenzeeland.nl Contactformulier
Klanten over
Scooter Huren Zeeland
We hebben hier 13 scooters gehuurd om door Zeeland te touren, de scooters zijn in top conditie en de batterij gaat echt lang mee. We hebben 65km gereden met veel wind tegen bv op de zeelandbrug , de scooters doen het ook dank prima We kwamen terug met halve accu nog vol. Ook de dames in de groep vonden het allemaal heel leuk en makkelijk om te rijden. Afstanden in Zeeland zijn altijd best ver, dus een e-scooter is dan net effe handiger dan een e-bike als je ergens naar toe wilt. De service van Lennert en z'n team was top.
Leendert Vis
Leendert Vis
26/09/2022
Lekker toeren op een E-chopper of een fat-bike ff los van alles en uitwaaien. Ook heel verrassend met een E-tug op pad en genieten van de omgeving, helemaal top.
Richard Jornick
Richard Jornick
25/09/2022
We hebben een fantastisch leuk bedrijfsuitje gehad dankzij Lennert van Scooter Huren Zeeland! Hij dacht met ons mee, was flexibel en de communicatie verliep vlot en goed. Echt top!
Speedheat Nederland
Speedheat Nederland
16/09/2022
Prima service! Alles goed geregeld! Echte aanrader om een te bezoeken en eventueel scooter te huren voor prachtige rit door Zeeland!
Gert-Jan van Manen
Gert-Jan van Manen
24/08/2022
Was top!!
16/08/2022
Een middag op de scooters gereden met z'n zessen, na een goede uitleg hebben we genoten van een fijne rit op de degelijke scooters en het was ook heel gezellig, bedankt Lennert!
Tonny Overbeeke
Tonny Overbeeke
12/08/2022
Top verhuurder, goede info en uitstekend matriaal
Dirk Vanderhaeghe
Dirk Vanderhaeghe
12/08/2022
Met onze kinderen een scooter gehuurd. Bij aankomst bleek dat we online een verkeerde versie gekozen hadden maar geen enkel probleem! Ter plaatse opgelost en met onze kinderen van 5 en 8 jaar een super dag gehad. We kregen een prachtige route mee die je zelf nooit zou verzinnen met leuke eet en drink stops. Zeker een aanrader! Fam. Valk
Bas Valk
Bas Valk
11/08/2022

Wilt u ook een review achterlaten?

Copyright Scooter Huren Zeeland | Sitemap | Realisatie: Steketee Online