0113-750711 info@scooterhurenzeeland.nl

Veel gestelde vragen

Hier hebben we handig alle antwoorden op veelgestelde vragen bij elkaar gezet. Heb je een andere vraag? We zitten voor je klaar om deze te beantwoorden!

Borg
Hoeveel borg moet ik betalen?

De huurder betaalt voorafgaand aan de gereserveerde huurperiode een borg van € 200,00 voor de eerste scooter en € 50,00 voor elke volgende scooter.

De huurder betaalt voorafgaand aan de gereserveerde huurperiode een borg van € 30,00 voor de eerste stadsfiets en € 15,00 voor elke volgende stadsfiets.

De huurder betaalt voorafgaand aan de gereserveerde huurperiode een borg van € 50,00 voor de eerste E-bike en € 25,00 voor elke volgende E-bike.

Moet de borg gepind worden?

De borg dient inderdaad gepind te worden. Of vooraf tijdens de reservering op onze rekening overgemaakt te worden. Het overmaken per bank dient minimaal 1 dag van te voren te zijn gedaan zodat wij dit op de huur dag kunnen controleren.

 

Wanneer krijg ik de borg terug?

Binnen vijf werkdagen na de huurdatum wordt het volledige borgbedrag als er geen schade is weer op de door u opgegeven rekening bijgeschreven.

Waarom krijg ik het borgbedrag niet direct terug?

In verband met veiligheid van onze medewerkers en door administratieve handelingen wordt de borg achteraf teruggestort.

Scooter
Wat is het voor een scooter?

Wij verhuren verschillende soorten scooters; benzine scooter, E-scooter en E-choppers.

Is de scooter elektrisch?

Zie bovenstaande vraag en antwoord. U kunt bij ons ook elektrische fietsen huren.

Hoe hard gaan de scooters?

De scooters kunnen maximaal 25 kilometer per uur rijden. Dit is ook de maximaal toegelaten snelheid en uit ervaring kunnen wij zeggen dat dit een veilige snelheid is.

Tot hoeveel stuks scooters kunnen jullie leveren?

Dat is per verhuurlocatie verschillend, maar vanuit Yerseke hebben we het grootste aanbod voertuigen.

Is reserveren via de website niet mogelijk met de aantallen die u wenst, neem dan contact met ons op, wellicht kunnen wij u helpen.

Wat als de scooter of fiets defect raakt onderweg?

Wanneer er een defect optreedt neemt u dan contact op met ons. Wij zorgen voor een oplossing zodat u deze leuke dag gewoon kunt afmaken.

Hoe oud moet ik zijn om op een scooter te mogen rijden?

Om op onze scooters te mogen rijden moet u minimaal 16 jaar zijn en in het bezit zijn van een scooterrijbewijs of elk ander rijbewijs.

Mag mijn oma van 75 jaar ook nog op een scooter rijden?

Ja, iedereen met een (scooter) rijbewijs mag scooter rijden. Aangezien de snelheid 25 km/u is en dit een snelheid is die ook gemakkelijk met een fiets(elektrisch) te halen is, is het voor elke leeftijd leuk om te scooteren.

Geven jullie ook instructies?

Bij het ophalen van de scooter(s) ontvangt u altijd uitleg, aangezien u lekker wilt scooteren en niet eerst bezig wilt zijn hoe het allemaal werkt. De instructie gaat zover dat wij pas stoppen als u het snapt.

Ik heb nog nooit op een scooter gereden. Wat nu?

Wij besteden dan extra aandacht aan de instructie en de uitleg zodat u zonder zorgen en vol vertrouwen op de scooter stapt. We willen graag dat u een leuke dag heeft, dus we nemen de tijd voor de uitleg.

Route
Krijg ik een route mee?

Scooter Huren Zeeland beschikt over meerdere routes voor een halve en hele dag scooteren door de omgeving. Afhankelijk van uw wensen kunt u een route uitzoeken, waarbij wij u tips geven voor onderweg.

Kan ik een op maat gemaakte route bestellen?

Neem hiervoor ruim van te voren contact met ons op. Wij zullen dan afhankelijk van u wensen een geschikte route samenstellen en u ook vooraf hiervoor de meerkosten vertellen

Bijrijder
Vanaf welke leeftijd mogen kinderen achterop meerijden?

Vanaf 3 jaar mogen kinderen in een kinderzitje (€ 5) achterop meerijden om ook een leuke dag scooteren mee te maken. 

Tot welke leeftijd mogen kinderen en volwassenen mee achterop?

Er is geen maximum leeftijd voor iemand die achterop wil zitten. Indien de bestuurder geen ervaring heeft met scooterrijden, vinden wij het niet verstandig een volwassen persoon achterop te nemen. Wij adviseren dan om een extra scooter erbij te huren. 

 

Zijn er kinderzitjes beschikbaar?

Er zijn een aantal kinderzitjes beschikbaar, zodat de kinderen veilig mee kunnen. Wel verzoeken wij u deze van te voren te reserveren, zodat deze klaar staan op het moment dat u de scooters komt ophalen.

Verzekering/Eigen Risico
Hoe is het Eigen Risico geregeld?

Het standaard Eigen Risico bedraagt € 500,- per scooter.

Wat moet ik betalen bij schade of diefstal?

De huurder is aansprakelijk voor schade ten gevolge van diefstal alsmede alle overige schade, hoe ook genaamd en hoe ook veroorzaakt, aan het gehuurde toegebracht of ontstaan, ongeacht of dit het gevolg is van schuld van de huurder of derden. Bij schade dient de verhuurder te allen tijde ingelicht te worden en dient ter plekke een schadeformulier ingevuld te worden. Bij diefstal of vermissing is de huurder aansprakelijk voor de vervangingswaarde van het gehuurde, de huurderving is daarbij niet inbegrepen. De huurder zal de uit bovenstaand voortvloeiende kosten van herstel danwel of alsmede vervanging, waaronder die van beschadigde onderdelen, aan de verhuurder vergoeden. Vooruitlopend op de definitieve vergoeding na taxatie, zal alvast het eigen risico van € 500,00 in rekening worden gebracht en ter plekke dienen te worden voldaan. Na taxatie danwel herstel wordt het totale schadebedrag in rekening gebracht, welke per ommegaande dient te worden voldaan. Bij het niet onmiddellijk voldoen van de totale schade worden niet alleen de kosten van de schade, maar ook de (minnelijke) incassokosten, rentes en eventuele hieruit voortvloeiende juridische kosten aan de verhuurder doorberekend;

Wat gebeurt er bij schade?

De schades wordt altijd beoordeeld door de leverancier van onze voertuigen. Onder een beschermkap kan namelijk nog meer defect zijn.

Accessoires
Heb ik een helm nodig op een scooter?

Een helm is niet verplicht tijdens het scooter rijden. De scooters rijden maximaal 25 km/u waarbij dit wettelijk niet verplicht is.

Is er regenkleding beschikbaar?

Nee daar dient u zelf voor te zorgen.

Is er een navigatiesysteem beschikbaar?

Via QR codes kunt u diverse route’s downloaden op uw telefoon.

Reserveren
Hoe weet ik wanneer de scooters beschikbaar zijn?

Op de website kunt u zien hoeveel er voor een bepaalde dag nog beschikbaar zijn. Indien de scooters die u wilt huren niet beschikbaar zijn, kunt u altijd een mail sturen en kunnen wij altijd kijken of hiervoor een oplossing mogelijk is.

Kan ik de scooter ook voor een langere periode huren?

Eventueel in het laagseizoen is dat bespreekbaar in het hoogseizoen is dat niet mogelijk.

Wat betekent een halve dag?

Een halve dag is maximaal 4 uur, geheel vallende in de ochtend of in de middag. Een ochtend loopt tot 12.30 uur en een middag begint om 13.00 uur. Indien u huurt vanaf 13.00 uur dan dient de scooter vóór 17.00 uur weer terug te zijn. Om niet steeds op de klok te hoeven kijken kunt u beter een dag huren voor € 25,- méér.

Er zijn bij een aantal verhuurlocaties afwijkende tijden.

Wat betekent een hele dag?

Een hele dag is circa 8 uur gedurende onze openingstijden. Normaal vanaf 08.30 tot 17.00 uur. Binnen deze tijd heeft u ruim de tijd om lekker te scooteren.

Wat zijn de openingstijden?

Wij zijn van maandag tot zaterdag geopend van 08.30 uur tot 17.00 uur. Zondags zijn wij gesloten. Indien u op andere tijden wilt vertrekken of de scooters wilt terugbrengen is dit in overleg mogelijk.

Annuleren
Wat zijn de annuleringsvoorwaarden?

Kosteloos annuleren is mogelijk tot uiterlijk 7 dagen voorafgaand aan de gereserveerde huurdata. Bij annulering korter dan 7 dagen voorafgaand aan de gereserveerde huurdata is de huurder verplicht tot het betalen van 50% van de totale huursom. Bij annulering korter dan 2 dagen voorafgaand aan de gereserveerde huurdata is de huurder verplicht tot het betalen van 100% van de totale huursom. Een wijziging in het aantal deelnemers  kan tot uiterlijk 7 dagen voorafgaand aan de gereserveerde huurdata schriftelijk worden doorgegeven. De verhuurder is te allen tijde zonder opgave van reden gerechtigd de verhuurovereenkomst per direct op te schorten of te annuleren;

Wat als het slecht weer is, kan ik annuleren?

In geval van slecht weer waarbij het niet mogelijk is te rijden, bieden wij u de mogelijkheid een andere datum te plannen.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op en/of vul het contactformulier in.

0113-750711 info@scooterhurenzeeland.nl Contactformulier
Klanten over
Scooter Huren Zeeland
We hebben hier 13 scooters gehuurd om door Zeeland te touren, de scooters zijn in top conditie en de batterij gaat echt lang mee. We hebben 65km gereden met veel wind tegen bv op de zeelandbrug , de scooters doen het ook dank prima We kwamen terug met halve accu nog vol. Ook de dames in de groep vonden het allemaal heel leuk en makkelijk om te rijden. Afstanden in Zeeland zijn altijd best ver, dus een e-scooter is dan net effe handiger dan een e-bike als je ergens naar toe wilt. De service van Lennert en z'n team was top.
Leendert Vis
Leendert Vis
26/09/2022
Lekker toeren op een E-chopper of een fat-bike ff los van alles en uitwaaien. Ook heel verrassend met een E-tug op pad en genieten van de omgeving, helemaal top.
Richard Jornick
Richard Jornick
25/09/2022
We hebben een fantastisch leuk bedrijfsuitje gehad dankzij Lennert van Scooter Huren Zeeland! Hij dacht met ons mee, was flexibel en de communicatie verliep vlot en goed. Echt top!
Speedheat Nederland
Speedheat Nederland
16/09/2022
Vandaag een E-bike gehuurd via Toeristshop Yerseke. Voor mijn dochtertje en mijzelf. Wat een gigantisch leuke manier om te touren door eigen provincie. De E-bike reed heerlijk! En de service was helemaal leuk en gezellig!! 's Avonds meteen, via een Appje, een nieuwe E-bike gehuurd bij Toeristshop Yerseke. Voor een vriendin die komt logeren en de buurt wilt verkennen. Ook dit werd meteen opgepakt door de eigenaar. Helemaal, Alles; TOP Service én Super leuk om te doen!
Dana Capello
Dana Capello
24/08/2022
Prima service! Alles goed geregeld! Echte aanrader om een te bezoeken en eventueel scooter te huren voor prachtige rit door Zeeland!
Gert-Jan van Manen
Gert-Jan van Manen
24/08/2022
Was top!!
Marblis Quijada Sánchez
Marblis Quijada Sánchez
16/08/2022
Een middag op de scooters gereden met z'n zessen, na een goede uitleg hebben we genoten van een fijne rit op de degelijke scooters en het was ook heel gezellig, bedankt Lennert!
Tonny Overbeeke
Tonny Overbeeke
12/08/2022
Top verhuurder, goede info en uitstekend matriaal
Dirk Vanderhaeghe
Dirk Vanderhaeghe
12/08/2022
Met onze kinderen een scooter gehuurd. Bij aankomst bleek dat we online een verkeerde versie gekozen hadden maar geen enkel probleem! Ter plaatse opgelost en met onze kinderen van 5 en 8 jaar een super dag gehad. We kregen een prachtige route mee die je zelf nooit zou verzinnen met leuke eet en drink stops. Zeker een aanrader! Fam. Valk
Bas Valk
Bas Valk
11/08/2022

Wilt u ook een review achterlaten?

Copyright Scooter Huren Zeeland | Sitemap | Realisatie: Steketee Online