0113-750711 info@scooterhurenzeeland.nl

Veel gestelde vragen

Hier hebben we handig alle antwoorden op veelgestelde vragen bij elkaar gezet. Heb je een andere vraag? We zitten voor je klaar om deze te beantwoorden!

Borg
Hoeveel borg moet ik betalen?

De huurder betaalt voorafgaand aan de gereserveerde huurperiode een borg van € 200,00 voor de eerste scooter en € 50,00 voor elke volgende scooter.

De huurder betaalt voorafgaand aan de gereserveerde huurperiode een borg van € 30,00 voor de eerste stadsfiets en € 15,00 voor elke volgende stadsfiets.

De huurder betaalt voorafgaand aan de gereserveerde huurperiode een borg van € 50,00 voor de eerste E-bike en € 25,00 voor elke volgende E-bike.

Moet de borg gepind worden?

De borg dient inderdaad gepind te worden. Of vooraf tijdens de reservering op onze rekening overgemaakt te worden. Het overmaken per bank dient minimaal 1 dag van te voren te zijn gedaan zodat wij dit op de huur dag kunnen controleren.

 

Wanneer krijg ik de borg terug?

Binnen vijf werkdagen na de huurdatum wordt het volledige borgbedrag als er geen schade is weer op de door u opgegeven rekening bijgeschreven.

Waarom krijg ik het borgbedrag niet direct terug?

In verband met veiligheid van onze medewerkers en door administratieve handelingen wordt de borg achteraf teruggestort.

Scooter
Wat is het voor een scooter?

Wij verhuren verschillende soorten scooters; benzine scooter, E-scooter en E-choppers.

Is de scooter elektrisch?

Zie bovenstaande vraag en antwoord. U kunt bij ons ook elektrische fietsen huren.

Hoe hard gaan de scooters?

De scooters kunnen maximaal 25 kilometer per uur rijden. Dit is ook de maximaal toegelaten snelheid en uit ervaring kunnen wij zeggen dat dit een veilige snelheid is.

Tot hoeveel stuks scooters kunnen jullie leveren?

Dat is per verhuurlocatie verschillend, maar vanuit Yerseke hebben we het grootste aanbod voertuigen.

Is reserveren via de website niet mogelijk met de aantallen die u wenst, neem dan contact met ons op, wellicht kunnen wij u helpen.

Wat als de scooter of fiets defect raakt onderweg?

Wanneer er een defect optreedt neemt u dan contact op met ons. Wij zorgen voor een oplossing zodat u deze leuke dag gewoon kunt afmaken.

Hoe oud moet ik zijn om op een scooter te mogen rijden?

Om op onze scooters te mogen rijden moet u minimaal 16 jaar zijn en in het bezit zijn van een scooterrijbewijs of elk ander rijbewijs.

Mag mijn oma van 75 jaar ook nog op een scooter rijden?

Ja, iedereen met een (scooter) rijbewijs mag scooter rijden. Aangezien de snelheid 25 km/u is en dit een snelheid is die ook gemakkelijk met een fiets(elektrisch) te halen is, is het voor elke leeftijd leuk om te scooteren.

Geven jullie ook instructies?

Bij het ophalen van de scooter(s) ontvangt u altijd uitleg, aangezien u lekker wilt scooteren en niet eerst bezig wilt zijn hoe het allemaal werkt. De instructie gaat zover dat wij pas stoppen als u het snapt.

Ik heb nog nooit op een scooter gereden. Wat nu?

Wij besteden dan extra aandacht aan de instructie en de uitleg zodat u zonder zorgen en vol vertrouwen op de scooter stapt. We willen graag dat u een leuke dag heeft, dus we nemen de tijd voor de uitleg.

Route
Krijg ik een route mee?

Scooter Huren Zeeland beschikt over meerdere routes voor een halve en hele dag scooteren door de omgeving. Afhankelijk van uw wensen kunt u een route uitzoeken, waarbij wij u tips geven voor onderweg.

Kan ik een op maat gemaakte route bestellen?

Neem hiervoor ruim van te voren contact met ons op. Wij zullen dan afhankelijk van u wensen een geschikte route samenstellen en u ook vooraf hiervoor de meerkosten vertellen

Bijrijder
Vanaf welke leeftijd mogen kinderen achterop meerijden?

Vanaf 3 jaar mogen kinderen in een kinderzitje (€ 5) achterop meerijden om ook een leuke dag scooteren mee te maken. 

Tot welke leeftijd mogen kinderen en volwassenen mee achterop?

Er is geen maximum leeftijd voor iemand die achterop wil zitten. Indien de bestuurder geen ervaring heeft met scooterrijden, vinden wij het niet verstandig een volwassen persoon achterop te nemen. Wij adviseren dan om een extra scooter erbij te huren. 

 

Zijn er kinderzitjes beschikbaar?

Er zijn een aantal kinderzitjes beschikbaar, zodat de kinderen veilig mee kunnen. Wel verzoeken wij u deze van te voren te reserveren, zodat deze klaar staan op het moment dat u de scooters komt ophalen.

Verzekering/Eigen Risico
Hoe is het Eigen Risico geregeld?

Het standaard Eigen Risico bedraagt € 500,- per scooter.

Wat moet ik betalen bij schade of diefstal?

De huurder is aansprakelijk voor schade ten gevolge van diefstal alsmede alle overige schade, hoe ook genaamd en hoe ook veroorzaakt, aan het gehuurde toegebracht of ontstaan, ongeacht of dit het gevolg is van schuld van de huurder of derden. Bij schade dient de verhuurder te allen tijde ingelicht te worden en dient ter plekke een schadeformulier ingevuld te worden. Bij diefstal of vermissing is de huurder aansprakelijk voor de vervangingswaarde van het gehuurde, de huurderving is daarbij niet inbegrepen. De huurder zal de uit bovenstaand voortvloeiende kosten van herstel danwel of alsmede vervanging, waaronder die van beschadigde onderdelen, aan de verhuurder vergoeden. Vooruitlopend op de definitieve vergoeding na taxatie, zal alvast het eigen risico van € 500,00 in rekening worden gebracht en ter plekke dienen te worden voldaan. Na taxatie danwel herstel wordt het totale schadebedrag in rekening gebracht, welke per ommegaande dient te worden voldaan. Bij het niet onmiddellijk voldoen van de totale schade worden niet alleen de kosten van de schade, maar ook de (minnelijke) incassokosten, rentes en eventuele hieruit voortvloeiende juridische kosten aan de verhuurder doorberekend;

Wat gebeurt er bij schade?

De schades wordt altijd beoordeeld door de leverancier van onze voertuigen. Onder een beschermkap kan namelijk nog meer defect zijn.

Accessoires
Heb ik een helm nodig op een scooter?

Een helm is niet verplicht tijdens het scooter rijden. De scooters rijden maximaal 25 km/u waarbij dit wettelijk niet verplicht is.

Is er regenkleding beschikbaar?

Nee daar dient u zelf voor te zorgen.

Is er een navigatiesysteem beschikbaar?

Via QR codes kunt u diverse route’s downloaden op uw telefoon.

Reserveren
Hoe weet ik wanneer de scooters beschikbaar zijn?

Op de website kunt u zien hoeveel er voor een bepaalde dag nog beschikbaar zijn. Indien de scooters die u wilt huren niet beschikbaar zijn, kunt u altijd een mail sturen en kunnen wij altijd kijken of hiervoor een oplossing mogelijk is.

Kan ik de scooter ook voor een langere periode huren?

Eventueel in het laagseizoen is dat bespreekbaar in het hoogseizoen is dat niet mogelijk.

Wat betekent een halve dag?

Een halve dag is maximaal 4 uur, geheel vallende in de ochtend of in de middag. Een ochtend loopt tot 12.30 uur en een middag begint om 13.00 uur. Indien u huurt vanaf 13.00 uur dan dient de scooter vóór 17.00 uur weer terug te zijn. Om niet steeds op de klok te hoeven kijken kunt u beter een dag huren voor € 25,- méér.

Er zijn bij een aantal verhuurlocaties afwijkende tijden.

Wat betekent een hele dag?

Een hele dag is circa 8 uur gedurende onze openingstijden. Normaal vanaf 08.30 tot 17.00 uur. Binnen deze tijd heeft u ruim de tijd om lekker te scooteren.

Wat zijn de openingstijden?

Wij zijn van maandag tot zaterdag geopend van 08.30 uur tot 17.00 uur. Zondags zijn wij gesloten. Indien u op andere tijden wilt vertrekken of de scooters wilt terugbrengen is dit in overleg mogelijk.

Annuleren
Wat zijn de annuleringsvoorwaarden?

Kosteloos annuleren is mogelijk tot uiterlijk 7 dagen voorafgaand aan de gereserveerde huurdata. Bij annulering korter dan 7 dagen voorafgaand aan de gereserveerde huurdata is de huurder verplicht tot het betalen van 50% van de totale huursom. Bij annulering korter dan 2 dagen voorafgaand aan de gereserveerde huurdata is de huurder verplicht tot het betalen van 100% van de totale huursom. Een wijziging in het aantal deelnemers  kan tot uiterlijk 7 dagen voorafgaand aan de gereserveerde huurdata schriftelijk worden doorgegeven. De verhuurder is te allen tijde zonder opgave van reden gerechtigd de verhuurovereenkomst per direct op te schorten of te annuleren;

Wat als het slecht weer is, kan ik annuleren?

In geval van slecht weer waarbij het niet mogelijk is te rijden, bieden wij u de mogelijkheid een andere datum te plannen.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op en/of vul het contactformulier in.

0113-750711 info@scooterhurenzeeland.nl Contactformulier
Klanten over
Scooter Huren Zeeland
Vlot geholpen en hele mooie e-choppers meegekregen. Ook routes lagen klaar. We hadden zelf al route door de Zak van Zuid-Beveland, dus deze gereden. Erg fijn om op de e-chopper te gaan! Lekker stil, zo kun je optimaal genieten van je rit!
Miranda van der Poel
Miranda van der Poel
29/06/2022
Hele leuke dag gehad op de e-choppers. Hele goede service en erg leuk personeel! Bedankt, wij hebben een hele leuke dag gehad! :)
Cornely van Dalen
Cornely van Dalen
28/06/2022
Met Hemelvaartsdag een middag met de e-tuk tuk op pad geweest. Wat een leuke ervaring, een fietsroute gereden rondom Yerseke en de aangrenzende dorpen. Zeker voor herhaling vatbaar om Zeeland eens op een andere manier te bekijken.
Wilma Siemons
Wilma Siemons
27/05/2022
Wij hebben vandaag ontzettend genoten! De hele dag opstap geweest met de Tuktuk inclusief een heerlijke picknick!😋 Superleuk! Een echte aanrader, ook leuk voor kinderen en tieners!😊 Kortom wij gaan dit vaker doen! Bedankt voor de service!
Marinda Minderhoud
Marinda Minderhoud
02/05/2022
Hier twee scooters gehuurd (kaartjes via een andere aanbieder). Mooie en duidelijke website waar je kunt boeken vanaf diverse locaties. Personeel in Yerseke was een aardige man. Gaf duidelijke uitleg en was goed van vertrouwen. Scooters zagen er netjes uit en waren motorisch in orde. Heerlijk een uurtje of 3 rond gereden en het was een echte aanrader. Wij hebben genoten!
Familie Knap
Familie Knap
02/05/2022
Maandag 2de paasdag de Tuk Tuk gehuurd. Met 7 personen een leuke toer gedaan. Wij hebben ontzettend genoten en een geweldig ervaring!
Jos Steketee
Jos Steketee
20/04/2022
Heel leuk om te doen, ook al is de omgeving bekend. Voor herhaling vatbaar
Connie Dominicus
Connie Dominicus
19/04/2022

Wilt u ook een review achterlaten?

Copyright Scooter Huren Zeeland | Sitemap | Website door: Steketee Online