+31 (0)113-750711 info@scooterhurenzeeland.nl

Op de scooter of fiets door Zuid-Beveland

Datum: 05-03-2020

Een scooter huren in Zeeland: het is de ideale manier om deze provincie te ontdekken. Neem bijvoorbeeld Zuid-Beveland. Daar ligt Goes centraal als aantrekkelijke, historische stad. Met de scooter of op de fiets ontdek je in de Zak van Zuid-Beveland prachtige bloemdijken, begroeid met rijen populieren en uitbundige bloeiende bloemen. Pak je scooter en ontdek dat elk seizoen hier anders is!

Op de scooter ervaar je het ultieme gevoel van vrijheid. Heerlijk om alleen, met z’n tweetjes of met een groep door Zuid-Beveland rond te toeren. Fiets je liever? Dat kan natuurlijk ook! Waar wil je heen? Natuur, cultuur of liever een gastronomisch scooter- of fietstochtje langs de Ooster- of Westerschelde? Het kan hier allemaal!

Ontdek de uniek Bloemdijken

In de Zak van Zuid-Beveland ontstond door de eeuwenlange strijd tegen het water een dicht stelsel van slingerende dijkjes. Stuk voor stuk prachtige weggetjes om te verkennen. Stap op je scooter en rij van knooppunt naar knooppunt. Natuurmonumenten beheert hier zo’n 80 kilometer aan bloemdijken. Geniet in het voorjaar van de bloeiende meidoorns of ervaar de zomerse geuren en kleuren van gele agrimoni en de rozerode aardakker. Onderweg passeer je dorpen als Kwadendamme en  Hoedekenskerke. In Kwadendamme vind je Tropical Zoo, een bijzondere vlindertuin en in Hoedekenskerke moet je je scooter zeker even stil zetten bij ‘t Wienkeltje van Wullempje, een superleuk winkelmuseum. 

Zeeuwse stad Goes

Op de scooter naar Goes

Goes, ofwel Hoes Hanzestad, is het kloppend hart van Zuid-Beveland en je bezoek op de scooter of fiets meer dan waard. Het is een veelzijdige stad met veel winkels, terrassen, monumenten en een gezellige historische stadshaven. In Goes is altijd iets te doen. Parkeer je scooter of fiets op de Grote Markt en geniet hier van een drankje, een Zeeuwse bolus of een gezellige lunch.

Scooter- en fietstochten langs dorpen

Vanuit Goes kun je met je scooter letterlijk alle windstreken op! Ga je richting Kapelle, stop dan met je scooter bij het Fruitteeltmuseum. Je kunt je scooter ook richting het noorden draaien. Start bij het sfeervolle Goese Sas, aan de monding van het kanaal dat Goes verbindt met de Oosterschelde. Vanaf hier kun je de Oosterschelde op de fiets of scooter volgen tot aan Yerseke. Daar geniet je van ‘Zeeuwse Zaligheden’. Oesters, mosselen, kokkels en scheermessen smaken hier altijd nét iets beter dan thuis. Natuurlijk kun je bij de plaatselijke visverkopers schelpen kopen om ’s avonds thuis nog eens lekker van te genieten. Vergeet niet om een lekker Zeeuws recept te vragen! Ga je naar het zuiden dan kom je in de Zak van Zuid-Beveland of verder aan de waterkant van de Westerschelde. Er zijn buitendijkse paden die toegankelijk zijn voor je scooter of fiets, bijvoorbeeld bij Hoedekenskerke. Vanaf Ellewoutsdijk kun je buitendijks fietsen tot aan Borsele. 

Toertocht naar culinaire hotspots

Als je met je scooter door Zuid-Beveland rijdt, valt je de rijkdom van zee en land ongetwijfeld op. Zuid-Beveland is een paradijs voor iedereen die van lekker eten en drinken houdt. De zee, de akkers, de polders en de boomgaarden; overal zie je verse, smaakvolle producten. In vrijwel ieder restaurant kun je mosselen bestellen. Wil je echt culinair genieten, stuur je scooter dan bijvoorbeeld richting tweesterren restaurant Inter Scaldes in Kruiningen, de Kleine Toren van Baarland of Meliefste in Wolphaartsdijk. 

Nog niet alles gezien, boek dan een verblijf bij Blue Green Holiday en blijf nog wat langer genieten van onze mooie omgeving.

 

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op en/of vul het contactformulier in.

+31 (0)113-750711 info@scooterhurenzeeland.nl Contactformulier
Klanten over
Scooter Huren Zeeland
We hebben hier 13 scooters gehuurd om door Zeeland te touren, de scooters zijn in top conditie en de batterij gaat echt lang mee. We hebben 65km gereden met veel wind tegen bv op de zeelandbrug , de scooters doen het ook dank prima We kwamen terug met halve accu nog vol. Ook de dames in de groep vonden het allemaal heel leuk en makkelijk om te rijden. Afstanden in Zeeland zijn altijd best ver, dus een e-scooter is dan net effe handiger dan een e-bike als je ergens naar toe wilt. De service van Lennert en z'n team was top.
Leendert Vis
Leendert Vis
26/09/2022
Lekker toeren op een E-chopper of een fat-bike ff los van alles en uitwaaien. Ook heel verrassend met een E-tug op pad en genieten van de omgeving, helemaal top.
Richard Jornick
Richard Jornick
25/09/2022
We hebben een fantastisch leuk bedrijfsuitje gehad dankzij Lennert van Scooter Huren Zeeland! Hij dacht met ons mee, was flexibel en de communicatie verliep vlot en goed. Echt top!
Speedheat Nederland
Speedheat Nederland
16/09/2022
Prima service! Alles goed geregeld! Echte aanrader om een te bezoeken en eventueel scooter te huren voor prachtige rit door Zeeland!
Gert-Jan van Manen
Gert-Jan van Manen
24/08/2022
Was top!!
16/08/2022
Een middag op de scooters gereden met z'n zessen, na een goede uitleg hebben we genoten van een fijne rit op de degelijke scooters en het was ook heel gezellig, bedankt Lennert!
Tonny Overbeeke
Tonny Overbeeke
12/08/2022
Top verhuurder, goede info en uitstekend matriaal
Dirk Vanderhaeghe
Dirk Vanderhaeghe
12/08/2022
Met onze kinderen een scooter gehuurd. Bij aankomst bleek dat we online een verkeerde versie gekozen hadden maar geen enkel probleem! Ter plaatse opgelost en met onze kinderen van 5 en 8 jaar een super dag gehad. We kregen een prachtige route mee die je zelf nooit zou verzinnen met leuke eet en drink stops. Zeker een aanrader! Fam. Valk
Bas Valk
Bas Valk
11/08/2022

Wilt u ook een review achterlaten?

Copyright Scooter Huren Zeeland | Sitemap | Realisatie: Steketee Online