0113-750711 info@scooterhurenzeeland.nl

Pak de scooter voor een smaakvolle tocht door Zuid-Beveland

Datum: 22-05-2020

Als we het hebben over een smaakvolle scooter tocht door Zuid-Beveland, bedoelen we in dit geval ook écht smaakvol! Zuid-Beveland is rijk aan fantastische streekproducten en de telers, vissers en producenten laten je daarmee graag kennismaken. Je proeft de unieke smaken van land en zee; wat een rijkdom. Zorg voor een grote mand en een beetje lekkere trek; dan kan je scooter tocht beginnen!

Zeeland is een lusthof voor iedereen die van lekker en eerlijk eten en drinken houdt. Pak je scooter en ontdek de zee, de akkers, de polders en de boomgaarden. Overal kom je verse, smaakvolle streekproducten tegen. Duurzaam en gezond, en vaak met die typisch Zeeuwse zilte ondertoon. Parkeer je scooter eens bij een stalletje of een kraampje. De culinaire ‘vondsten’ die je op de scootertocht doet, smaken vele malen beter!

Mosselen eten Yerseke

Neem op je scooter een maaltje mosselen mee!

Yerseke is een echt mosseldorp. Hier eet je de mosselen direct aan het water. Dat geldt natuurlijk ook voor Zeeuwse oesters, garnalen en de unieke Oosterscheldekreeft. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat deze kreeft een andere DNA structuur heeft en daardoor een fijnere en zachtere smaak heeft. Stap eens van je scooter af en proef de ‘zilte zaligheden’ tijdens een ontspannen lunch. Of neem een kijkje bij een van de vele viswinkels aan de Havendijk en laat je verleiden: schaal- en schelpdieren in overvloed. Dat geldt ook voor de lekkerste, dagverse vis uit de Oosterschelde en de Noordzee. Neem zeker een maaltje mosselen op je scooter mee naar huis.

Zeeuws fruit gaat er altijd in

Wie met de scooter door de boomgaarden rond Kapelle rijdt, snapt waarom dit dorp de Bloesem van Zeeland heet. Appels en peren groeien hier weldadig. Zeker in het voorjaar zijn de bloeiende boomgaarden een lust voor het oog. Zet je scooter eens stil bij een stalletje en koop wat vers fruit. Heerlijk om tijdens je scootertocht van te eten, maar ook om te bewaren. Een zelfgemaakte appeltaart smaakt namelijk nog beter met vers fruit! Ga je met je scooter richting Heinkenszand? Dan ontdek je weilanden vol zwarte bessen struiken! Maar liefst 75% van de Nederlandse zwarte bessenoogst komt uit deze omgeving.

Kaasliefhebbers gaan naar Nisse

Kaasboerderij Ter Nisse ligt in het hart van het Nationaal Landschap de Zak van Zuid-Beveland. Een fantastisch gebied om met je scooter aan te doen. Op deze kaasboerderij wordt de ambachtelijke Nissenaar boerenkaas gemaakt met volle melk direct van de koeien. De melk ondergaat geen enkele bewerking, zodat alle smaakstoffen bewaard blijven. Naast kaas kun je op deze boerderij ook karnemelk, boter en roomijs kopen! Allemaal even ambachtelijk, dus reken maar dat dat smaakt.

Zeeuwse Bolus

Iedere bakker verkoopt bolussen

De Zeeuwse bolus is misschien wel het bekendste streekproduct. En misschien ook wel het vreemdste. Want inderdaad, het opgerolde bruine broodje, lijkt een beetje op een… inderdaad. Toch is een Zeeuwse bolus een absolute aanrader en ervoor omrijden met je scooter is niet nodig: iedere bakker verkoopt bolussen!

Ontdek het zelf op de scooter

We overdrijven niet; er zijn nog veel meer streekproducten op Zuid-Beveland! Wij lichten een klein tipje van de sluier op: Zeeuwse bieren, Zeeuwse wijnen, Zeeuwse babbelaars, honing, jam, fruitsap en (zilte) groente. Ontdek het zelf tijdens een ontspannen scootertocht op Zuid-Beveland!

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op en/of vul het contactformulier in.

0113-750711 info@scooterhurenzeeland.nl Contactformulier
Copyright Scooter Huren Zeeland | Sitemap | Website door: Steketee Online