+31 (0)113-750711 info@scooterhurenzeeland.nl

Nassen & Gassen: touren door Zuid-Beveland langs de leukste eetgelegenheden

Datum: 02-08-2021

Zeeland ontdekken doe je het best op een scooter van Scooter Huren Zeeland. Want wat is er nu leuker dan met vrienden of familie touren door het mooie Zeeuwse, rijk aan ontzettend gave steden en dorpen waar het perfect shoppen, terrassen en genieten is? In deze blog geven we je een gave route om te rijden van zo’n 55 kilometer, die je perfect met de scooter af kan leggen, terwijl je langs de leukste eetgelegenheden komt.

Ready, set, go: richting Wemeldinge

Klim op je scooter en vertrek vanuit het verhuurpunt op het Kerkplein in Yerseke naar je eerste bestemming, Eterij Juno in Wemeldinge. Je rijdt vanuit Yerseke over de Postbrug over het kanaal door Zuid-Beveland, terwijl je mooi uitzicht hebt op het uitgestrekte natuurgebied de Yerseke Moer. Dit bijzondere gebied staat vol koeien, schapen en paarden en heeft tal van korte slootjes die het zonlicht reflecteren. Na de brug sla je rechtsaf naar Wemeldinge. Dit is het oudste dorp van Zuid-Beveland. Je rijdt langs de prachtige jachthaven, waar je Eterij Juno vindt. Dit mooie familiebedrijf heeft een missie: de klant blijven verrassen, met eerlijke producten van hoge kwaliteit. Ga lekker zitten op de luxe locatie en geniet van een lunch met vers krakend bruin- of witbrood met heerlijke toppings, gegratineerde geitenkaas of geitenkaas met korst, Hollandse garnalen, ambachtelijke tonijnsalade en carpaccio van dungesneden black angus.

Tourist-shop-yerseke-eterij-juno-wemeldinge

Reserveren: https://www.puurjuno.nl/

Door de polder naar theetuin De Bamboe Monnik

Uitgegeten bij Puur Juno? Stap dan weer op je scooter en vervolg je tocht door het centrum van Wemeldinge. Het is ook leuk om daar nog even rond te kijken, want dit dorp is rijk aan goed bewaarde geschiedenis. Wat dacht je van een wandelingetje over het strand, door de steegjes of een bezoekje aan de winkels voor je verder rijdt? Als je klaar bent om verder te gaan, rij je door het Zeeuwse polderlandschap richting Kloetinge. Daar vind je de volgende bestemming, namelijk theetuin De Bamboe Monnik. Deze exotische tuin staat vol met prachtige bloemen en planten die zo uit de jungle lijken te komen. Je vindt er rotstuinen, kronkelige paadjes, een waterval en natuurlijk het gezellige terras waar je kan genieten van allerlei soorten snacks. Ga je voor zoet, kies dan een stuk cake met tropische smaken als kokos en chocolade, mango en gember, koffie en walnoot of bananen en rum. Natuurlijk onder het genot van een vers vruchtensapje, een latte macchiato, ijskoffie of fris. Heb je meer zin in wat hartigs? Kies dan een lekkere borrelplank, nacho’s, wraps of quesadilla’s. Ook kun je hier terecht voor een uitgebreide high tea, die je van tevoren even moet reserveren.

tourist-shop-yerseke-theetuin-bamboemonnik

Meer info via: https://www.debamboemonnik.nl/Site/

Verfrissende drankjes bij beachbar LIMA

Terug uit de tropen? Rij dan een eindje over de mooie lange Kattendijksedijk naar de rand van Goes. Deze stad heeft ontzettend veel te bieden. Zo kun je hier heerlijk shoppen in de gezellige winkelstraten, zijn er tal van zonnige terrassen om te relaxen en geniet je van het stadse gevoel. Parkeer je scooter bij LIMA, een klein stukje Ibiza op Zeeuwse grond. Deze beachbar is open bij mooi weer en geeft je alle gelegenheid om op het aangelegde strand te genieten van veel heerlijke mock- en cocktails met bijpassende hapjes. Kies een leuke picknicktafel of strandstoel uit en kijk uit over het water.

tourist-shop-yerseke-lima-beach-goes

Meer informatie: https://www.facebook.com/limabeachgoes/

Tijd voor een ijsje van De IJswinckel

Nadat je met je scooter door Goes bent gereden, kom je net buiten het centrum De IJswinckel tegen, waar je kan proeven van ambachtelijk gemaakt schepijs. Kies uit de vele fruitige smaken, die met verse ingrediënten zijn bereid, of ga voor een van de specials. Wat kies jij? De almond crush met een vleugje karamel en gekarameliseerde amandeltjes, de spekkoek variant met Oosterse kruiden, of Kinderbueno met hazelnootpasta en stukjes pure chocolade? Ook de wisselende seizoenssmaak is een aanrader. In de zomer is dat de frisse mojitosmaak.

tourist-shop-yerseke-ijswinckel-goes

Meer informatie: https://www.deijswinckel.nl/goes

Nog even langs bij Compagnie Surf et Turf

Vanuit Goes gas je naar het zuiden, langs ’s Gravenpolder naar het nostalgische Hoedekenskerke. Aan de kust vind je hier een uniek horecapaviljoen, gevestigd in een oude treinwagon. Op het sfeervolle terras heb je prachtig uitzicht op de Westerschelde, waar bij laagwater regelmatig zeehonden op de zandbanken komen luieren. Ook zie je het scheepsverkeer van en naar de haven van Antwerpen voorbij komen, wat een constant veranderend horizonbeeld geeft. Dit is de ideale plek voor een lekker drankje voor je aan je diner begint. Kies daarbij uit kleine hapjes als bittergarnituur en tortilla’s.

tourist-shop-yerseke-surf-et-turf-goes

Meer informatie: https://surfetturf.nl/

Dineren bij ’t Kaaigat in Yerseke

Vanaf Surf et Turf volg je de prachtige kustlijn naar Yerseke terug. Tour over de brug richting Vlake, een gehuchtje waar het leuk is doorheen te rijden. Daarna scooter je door de Moer, het grote en bijzondere natuurgebied. Eenmaal terug in Yerseke sluit je je dag af met een heerlijk diner in Brasserie ’t Kaaigat, direct naast de haven. Daar kun je genieten van heerlijke schelp- en schaaldieren, verse soepen en tal van heerlijke vis- en vleesgerechten. Zo kan je kiezen voor een rijke vissoep, verse krabscharen, carpaccio van tonijn of rund met eendenleverkrullen en sluit je het diner af met een dessert als cappuccino van rood fruit, affogato of chocolademousse. Er staat nog veel meer lekkers op de kaart!

Reserveren: https://kaaigat.nl

Ben je er klaar voor? Huur je scooter hier

Scooter Huren Zeeland verhuurt diverse soorten scooters die je comfort en een leuke dag weg garanderen. De scooters gaan ongeveer 25 kilometer per uur en hebben een actieradius van zo’n 100 kilometer. Je hebt een scooterrijbewijs nodig, maar hoeft geen helm op.

Voor meer informatie en reserveren kijk je op https://www.scooterhurenzeeland.nl/huren/scooters/.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op en/of vul het contactformulier in.

+31 (0)113-750711 info@scooterhurenzeeland.nl Contactformulier
Klanten over
Scooter Huren Zeeland
We hebben hier 13 scooters gehuurd om door Zeeland te touren, de scooters zijn in top conditie en de batterij gaat echt lang mee. We hebben 65km gereden met veel wind tegen bv op de zeelandbrug , de scooters doen het ook dank prima We kwamen terug met halve accu nog vol. Ook de dames in de groep vonden het allemaal heel leuk en makkelijk om te rijden. Afstanden in Zeeland zijn altijd best ver, dus een e-scooter is dan net effe handiger dan een e-bike als je ergens naar toe wilt. De service van Lennert en z'n team was top.
Leendert Vis
Leendert Vis
26/09/2022
Lekker toeren op een E-chopper of een fat-bike ff los van alles en uitwaaien. Ook heel verrassend met een E-tug op pad en genieten van de omgeving, helemaal top.
Richard Jornick
Richard Jornick
25/09/2022
We hebben een fantastisch leuk bedrijfsuitje gehad dankzij Lennert van Scooter Huren Zeeland! Hij dacht met ons mee, was flexibel en de communicatie verliep vlot en goed. Echt top!
Speedheat Nederland
Speedheat Nederland
16/09/2022
Prima service! Alles goed geregeld! Echte aanrader om een te bezoeken en eventueel scooter te huren voor prachtige rit door Zeeland!
Gert-Jan van Manen
Gert-Jan van Manen
24/08/2022
Was top!!
16/08/2022
Een middag op de scooters gereden met z'n zessen, na een goede uitleg hebben we genoten van een fijne rit op de degelijke scooters en het was ook heel gezellig, bedankt Lennert!
Tonny Overbeeke
Tonny Overbeeke
12/08/2022
Top verhuurder, goede info en uitstekend matriaal
Dirk Vanderhaeghe
Dirk Vanderhaeghe
12/08/2022
Met onze kinderen een scooter gehuurd. Bij aankomst bleek dat we online een verkeerde versie gekozen hadden maar geen enkel probleem! Ter plaatse opgelost en met onze kinderen van 5 en 8 jaar een super dag gehad. We kregen een prachtige route mee die je zelf nooit zou verzinnen met leuke eet en drink stops. Zeker een aanrader! Fam. Valk
Bas Valk
Bas Valk
11/08/2022

Wilt u ook een review achterlaten?

Copyright Scooter Huren Zeeland | Sitemap | Realisatie: Steketee Online