+31 (0)113-750711 info@scooterhurenzeeland.nl

Beklim de hoogste duinen van Zeeland!

Datum: 31-03-2023

De duintop in Zoutelande is het hoogste natuurlijke punt in Zeeland. Deze duintop ligt maar liefst 54 meter boven NAP. Vanaf het wandelpad in de duinen heb je een prachtig uitzicht over Walcheren. Bij helder weer heb je zelfs je beide handen nodig om alle (kerk)torens te kunnen tellen. Daarmee is Zoutelande een superleuke bestemming voor een scootertocht in Zeeland. Houd je wel van een beetje fysieke inspanning? Probeer dan ook de zwaarste duinovergang van Zeeland eens!

Bij een vakantie in Zeeland hoort een dagje van heerlijk struinen door de duinen. De zilte geur van de zee, de wind door je haren en het gekrijs van zeemeeuwen: dit is optimale ontspanning! Het is natuurlijk superleuk om direct te gaan voor de hoogste duin! Die vind je bovenop de duinen aan de zuidkant van het bekende kustdorp Zoutelande. Start je scooter en: go!

Wandelen door de duinen

De duinen van Walcheren zijn misschien wel net zo bekend als de mooie stranden! Een wandeling door de duinen biedt je een mooi uitzicht, zowel op het water als op het Walcherse platteland. Je kunt hier je hart ophalen, want er liggen wandelpaden langs de hele kust tussen Vlissingen en Vrouwenpolder. Meestal loop je door de duinen. Een enkele keer slaat het wandelpad af richting strand of een binnenweg.

Rondje Walcheren fietsen

Behalve mooie wandelpaden over de duinen is er een netwerk van fietspaden op Walcheren. Plaatsen als Vlissingen, Middelburg, Veere en Domburg zijn met de fiets gemakkelijk te bereiken. Walcheren is niet groot. Je kunt er in een dag omheen fietsen! Leuk om te doen. Zéker omdat er altijd wel een strand (met strandpaviljoen), een karakteristiek dorp of een leuk stadje in de buurt is.

Buitenplaatsen op Walcheren

Behalve de mooie duinen langs de Walcherse kust, hebben we nog een aanrader voor wie graag wandelt of fietst. Zo telt Walcheren zo’n 25 herkenbare historische buitenplaatsen. Deze werden vanaf de zeventiende eeuw als aangelegd door vermogende families. Naast hun huis in de stad bouwden zij een tweede huis met rondom een aangelegd park. Dit werd gebruikt als zomerverblijf. Naast de fraaie historische gebouwen hebben deze buitenplaatsen vaak grote historische tuinen en parken met bossen, lanen en boomgaarden. Kijk bijvoorbeeld je ogen uit in de Manteling tussen Oostkapelle en Domburg. Hier lopen prachtige fiets- en wandelroutes waar je volop kunt genieten van de bossen en de doorkijkjes naar imposante huizen, parken en tuinen.

Zwaarste duinovergang van Zeeland

Als je toch op Walcheren bent, tuf dan nog even door naar Valkenisse. Daar ligt, verscholen tussen de bomen, de zwaarste duinovergang van Zeeland: 115 treden omhoog, 129 naar beneden en je bent op het strand. Ter vergelijking, de Lange Jan in Middelburg telt 208 treden. Het beklimmen van de duintrappen maakt jouw Zeeland beleving compleet. Die trap is een echte kuitenbijter. Wie is het eerste op het strand? Gelukkig kun je daar heerlijk ontspannen op adem komen. Wat is zo’n breed zandstrand heerlijk! Denk dus nog maar even niet aan alle traptreden op de terugweg.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op en/of vul het contactformulier in.

+31 (0)113-750711 info@scooterhurenzeeland.nl Contactformulier
Klanten over
Scooter Huren Zeeland
We hebben hier 13 scooters gehuurd om door Zeeland te touren, de scooters zijn in top conditie en de batterij gaat echt lang mee. We hebben 65km gereden met veel wind tegen bv op de zeelandbrug , de scooters doen het ook dank prima We kwamen terug met halve accu nog vol. Ook de dames in de groep vonden het allemaal heel leuk en makkelijk om te rijden. Afstanden in Zeeland zijn altijd best ver, dus een e-scooter is dan net effe handiger dan een e-bike als je ergens naar toe wilt. De service van Lennert en z'n team was top.
Leendert Vis
Leendert Vis
26/09/2022
Lekker toeren op een E-chopper of een fat-bike ff los van alles en uitwaaien. Ook heel verrassend met een E-tug op pad en genieten van de omgeving, helemaal top.
Richard Jornick
Richard Jornick
25/09/2022
We hebben een fantastisch leuk bedrijfsuitje gehad dankzij Lennert van Scooter Huren Zeeland! Hij dacht met ons mee, was flexibel en de communicatie verliep vlot en goed. Echt top!
Speedheat Nederland
Speedheat Nederland
16/09/2022
Prima service! Alles goed geregeld! Echte aanrader om een te bezoeken en eventueel scooter te huren voor prachtige rit door Zeeland!
Gert-Jan van Manen
Gert-Jan van Manen
24/08/2022
Was top!!
16/08/2022
Een middag op de scooters gereden met z'n zessen, na een goede uitleg hebben we genoten van een fijne rit op de degelijke scooters en het was ook heel gezellig, bedankt Lennert!
Tonny Overbeeke
Tonny Overbeeke
12/08/2022
Top verhuurder, goede info en uitstekend matriaal
Dirk Vanderhaeghe
Dirk Vanderhaeghe
12/08/2022
Met onze kinderen een scooter gehuurd. Bij aankomst bleek dat we online een verkeerde versie gekozen hadden maar geen enkel probleem! Ter plaatse opgelost en met onze kinderen van 5 en 8 jaar een super dag gehad. We kregen een prachtige route mee die je zelf nooit zou verzinnen met leuke eet en drink stops. Zeker een aanrader! Fam. Valk
Bas Valk
Bas Valk
11/08/2022

Wilt u ook een review achterlaten?

Copyright Scooter Huren Zeeland | Sitemap | Realisatie: Steketee Online