+31 (0)113-750711 info@scooterhurenzeeland.nl

Beleef een dag in Zierikzee met de scooter

Datum: 12-02-2022

Zierikzee is één van de mooiste steden van Zeeland. Je vindt ‘m ook terug op de lijst met de top 10 monumentale steden van Nederland. Je vindt er veel historie, cultuur en leuke winkels. Huur een scooter bij Scooter Huren Zeeland en ga op pad naar Zierikzee! In deze blog bespreken we de leukste hotspots met je.

Over de Zeelandbrug naar Schouwen-Duiveland

Zierikzee ligt op Schouwen-Duiveland, wat betekent dat je de Zeelandbrug over moet! Deze brug ligt over de Oosterschelde, waar vandaan je bij mooi weer – met een beetje geluk – bruinvissen kan spotten. Tour met de zon op je bol en de Zeeuwse wind in je haar naar de overkant op een gehuurde scooter van Scooter Huren Zeeland. Je komt Zierikzee binnen door een van de drie prachtige bewaarde stadspoorten uit de 14e eeuw, die deel uitmaken van het beschermde stadsgezicht.

Zeelandbrug Zierikzee

Ga op bruinvissen- of zeehondensafari

Breng een bezoek aan de stadshaven, die eeuwenlang een belangrijke rol speelde voor Zierikzee. Je kunt hier gelijk de boot opstappen voor een toffe bruinvissen- of zeehondensafari, waarbij je rondjes vaart over de Oosterschelde en de beestjes van dichtbij kan spotten. Een onvergetelijke ervaring gegarandeerd. Hou je liever vaste grond onder je voeten, rust dan even uit van je scootertocht op een terrasje aan de haven.

Ontdek historisch Zierikzee

In Zierikzee vind je ruim 500 monumenten waaronder het oudste bewaarde huis van Nederland. De unieke plekken geven je een glimp van hoe het er in de Gouden Eeuw uitgezien moet hebben. Als je al deze historische pareltjes wil ontdekken, is het een leuk idee om een stadswandeling te maken met een gids. Ook is het zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan het Stadhuismuseum. Hier ontdek je verhalen van vroeger, maak je kennis met de rijkdom van de oude havenstad en leer je alles over klederdracht, oud zilverwerk en bijzondere archeologische vondsten.

Stad Zierikzee

Winkelen in oude panden

Naast winkels met grote namen vind je hier ook veel boetiekjes, brocantes en kunstgalerijen. Net wat anders dan je gewend bent, maar juist daarom extra leuk om rond te snuffelen. Zo is de wereldwinkel Gravensteen gevestigd in een prachtig rijksmonument, wat zo z’n eigenaardigheden heeft: de muren staan scheef en de vloer loopt ietsje af. Dit alles maakte de inrichting van de winkel er niet gemakkelijker op, maar draagt wel bij aan de unieke uitstraling van de winkel.

Bakkerij De Man Die Bakt

Puur, oorspronkelijk en robuust brood. Loopt het water je nog niet in de mond? Wacht dan maar tot je deze bakkerij binnenstapt. Hij is gevestigd in een oud pand dat eerst een pakhuis, kerk, machinefabriek en fietsenwinkel is geweest. Historie zat dus. Het brood wordt gebakken met de beste Franse bloem, biologisch en duurzaam geteeld. Met het lekkerste grove zeezout uit Guérande wordt het deeg op smaak gebracht en desem wordt hier huisgemaakt. Naast brood haal je hier lekkere snacks voor onderweg, als verse croissantjes au naturel of met ham en kaas, pains au chocolat, vloerkadetten, kaasstengels en suikerknopen. Of wat dacht je van de specialiteit: de echte Zeeuwse bolus? Ook zijn hier de rozijnenbollen overheerlijk en koop je op zaterdagen dadel-walnotenbrood.

Bakker Zierikzee

De Zierikzeesche Zeepfabriek

In april 2015 werd De Zierikzeesche Zeepfabriek geopend. Ze maken hier fijne zeepjes van allerlei natuurlijke ingrediënten, met mooie kleuren en de lekkerste geuren. De ingrediënten zijn veelal lokaal, bijvoorbeeld Oosterscheldezout, en zorgen voor een zeep die ook nog eens goed is voor je huid. Maar ook wordt hier gewerkt met zeewier en duindoorn. Een leuke zaak om – letterlijk – rond te snuffelen en een leuk souvenir te scoren.

MienDomus

MienDomus verkoopt een hele grote collectie met onder andere fotolijstjes, dienbladen, servies, kandelaars, kussens, wenskaarten, dames- en heren bamboesokken en tot slot mooie krijt- en muurverf. Wil je gelijk kijken wat je hiermee kan en zit je in een creatieve bui, dan kun je een leuke workshop boeken. De collecties zijn onder andere van Lampe Berger, Ibride, Luna designs en Annie Sloan Chalk Paint. De eigenaren van Mien Domus streven naar een bedrijfsvoering die zo weinig mogelijk schade veroorzaakt aan de leefomgeving. Om dat te bereiken is onder andere geïnvesteerd in een natuurherstelproject in de Baviaanskloof in Zuid-Afrika. Daarnaast wordt groene energie gebruikt en geïnvesteerd in een minimaal gebruik van fossiele brandstoffen. Ook zijn veel van de verkochte artikelen gemaakt van hergebruikte materialen, zoals hout, metaal en glas. Kortom: een winkel die niet alleen leuk is, maar ook nog bijdraagt aan een goed doel.

KOFFIEenT

Deze unieke speciaalzaak heeft meer dan 80 soorten koffie en 120 soorten thee, waarvan je een selectie kan proberen tijdens een proeverij. Keuze genoeg! Je vindt de winkel in hartje Zierikzee aan de Appelmarkt. Je kunt hier terecht voor alles wat met koffie en thee te maken heeft, als filters, theezetters, theepotten en serviesgoed of mokken in alle variaties. Maud Meijer gaat graag met je op zoek naar een smaak thee die perfect bij je past en Arnoud helpt je jouw persoonlijke blend maken met zijn jarenlange ervaring in de koffiebranche.

Stadhuis museum Zierikzee

Een kopje koffie doen bij Platenlounge MARMURart

Een platenwinkel en galerie in één aan het Havenplein, waar je je ogen uitkijkt terwijl je geniet van een kopje koffie en de bijzondere notentaart van Knap Lekker. Hier hangen namelijk prachtige schilderijen aan de muur van Marijke, oftewel MARMUR, aan wie de winkel haar naam ontleent. In de lounge zie je de ingekleurde litho’s van Mariette van Zuydam uit Nieuw-Zeeland. Verder vind je er bijzonder mondgeblazen glas van Loranto.  Naast kunst vind je hier een uitgebreide collectie vinylplaten, met zowel oude als nieuwe LP’s en veel collectors items. Zeker de moeite waard voor zowel kunst- als muziekliefhebbers.

Al met al is Zierikzee dus niet alleen mooi, maar ook een heel leuke stad om te shoppen. Dus waar wacht je op? Huur nu je scooter bij Scooter Huren Zeeland, zet je helm op en geniet van een middag in de Zeeuwse buitenlucht!

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op en/of vul het contactformulier in.

+31 (0)113-750711 info@scooterhurenzeeland.nl Contactformulier
Klanten over
Scooter Huren Zeeland
We hebben hier 13 scooters gehuurd om door Zeeland te touren, de scooters zijn in top conditie en de batterij gaat echt lang mee. We hebben 65km gereden met veel wind tegen bv op de zeelandbrug , de scooters doen het ook dank prima We kwamen terug met halve accu nog vol. Ook de dames in de groep vonden het allemaal heel leuk en makkelijk om te rijden. Afstanden in Zeeland zijn altijd best ver, dus een e-scooter is dan net effe handiger dan een e-bike als je ergens naar toe wilt. De service van Lennert en z'n team was top.
Leendert Vis
Leendert Vis
26/09/2022
Lekker toeren op een E-chopper of een fat-bike ff los van alles en uitwaaien. Ook heel verrassend met een E-tug op pad en genieten van de omgeving, helemaal top.
Richard Jornick
Richard Jornick
25/09/2022
We hebben een fantastisch leuk bedrijfsuitje gehad dankzij Lennert van Scooter Huren Zeeland! Hij dacht met ons mee, was flexibel en de communicatie verliep vlot en goed. Echt top!
Speedheat Nederland
Speedheat Nederland
16/09/2022
Prima service! Alles goed geregeld! Echte aanrader om een te bezoeken en eventueel scooter te huren voor prachtige rit door Zeeland!
Gert-Jan van Manen
Gert-Jan van Manen
24/08/2022
Was top!!
16/08/2022
Een middag op de scooters gereden met z'n zessen, na een goede uitleg hebben we genoten van een fijne rit op de degelijke scooters en het was ook heel gezellig, bedankt Lennert!
Tonny Overbeeke
Tonny Overbeeke
12/08/2022
Top verhuurder, goede info en uitstekend matriaal
Dirk Vanderhaeghe
Dirk Vanderhaeghe
12/08/2022
Met onze kinderen een scooter gehuurd. Bij aankomst bleek dat we online een verkeerde versie gekozen hadden maar geen enkel probleem! Ter plaatse opgelost en met onze kinderen van 5 en 8 jaar een super dag gehad. We kregen een prachtige route mee die je zelf nooit zou verzinnen met leuke eet en drink stops. Zeker een aanrader! Fam. Valk
Bas Valk
Bas Valk
11/08/2022

Wilt u ook een review achterlaten?

Copyright Scooter Huren Zeeland | Sitemap | Realisatie: Steketee Online