0113-750711 info@scooterhurenzeeland.nl

Een cultuurroute langs de Zeeuwse parels op de scooter

Datum: 23-05-2022

Je ziet ze steeds meer op de weg: e-choppers en scooters! Op deze manier ontdek je al het moois dat Zeeland te bieden heeft. Gezellig samen en in de zon. Je huurt onder andere e-choppers, fietsen en scooters bij Scooter Huren Zeeland. Tour langs de leukste dorpjes, shop in de leukste steden en geniet van de natuur. Of wat dacht je van deze kunst- en cultuurroute, die je meer leert over Zuid-Beveland?

Mosselmannetje en koenckelpotmonument in Yerseke

We starten deze cultuurroute in Yerseke, waar je ook je gehuurde scooter of chopper ophaalt bij Scooter Huren Zeeland. Dit is gelijk een super leuk plaatsje om rond te kijken. Dit vissersdorp heeft namelijk een mooi verhaal, wat al begint op het Kerkplein. Hier vind je namelijk het koenckelpottenmonument en de Hervormde kerk. Tour langs de havens en spot het Mosselmannetje: de trots van Yerseke. Op vele ansichtkaarten zie je ‘m voorbij komen. Dit beeld is ter gelegenheid van de opening van de koningin Julianahaven onthuld op 18 juni 1981 door prinses Juliana. Het beeld is een getrouwe afbeelding van een stoere Yerseke mosselwerker, met de typische pet van de Yerseke mosselvissers, de lange lieslaarzen en een mand met mosselen.

Molens Wemeldinge

Oude straatjes, molens en sfeer in Wemeldinge

Vanuit Yerseke tour je door naar Wemeldinge over de Postbrug. Wist je dat Wemeldinge het oudste dorp van Zuid-Beveland is? Je vindt hier dan ook veel goed bewaarde geschiedenis en culturele pareltjes, die het bezoeken zeker waard maken. Je herkent Wemeldinge al van een afstand aan de twee karakteristieke molens in de skyline. Deze twee molens heten de Aeolus en de Hoop. Beide zijn open voor bezoek en je leest hier meer over het bijzondere verhaal van deze twee molens. Rij langs de pittoreske haven, de kerk en door de oude straatjes in het centrum. De Dorpsstraat bijvoorbeeld, die wordt gesierd door twee rijen lindebomen die meer dan 100 jaar oud zijn. De gevels van de huizen verklappen wat het gebouw vroeger voor functie had. Spot de oude school, de bank en het gemeentehuis. Je gaat echt even terug de tijd in.

Ontdek meer over de Tweede Wereldoorlog in Kapelle

Ook in het verderop gelegen dorp Kapelle is veel cultuur te vinden. Zo leer je in museum Memorial 40-45 veel meer over  hoe de Tweede Wereldoorlog in Zeeland verlopen is. Bekijk hier een grote collectie oorlogsstukken als medailles, helmen, uniformen en wapens, volg de rondleiding door de oorlogsjaren heen en breng vervolgens een bezoek aan het Franse ereveld, waar veel Franse militairen begraven liggen. Naast dit bijzondere stukje cultuur, vind je ook een beeld van een bijzonder bekend iemand in het centrum: Annie MG Schmidt. Deze kinderboekenschrijfster is geboren in Kapelle en natuurlijk bekend van de vrolijke figuurtjes Jip en Janneke. Er is een borstbeeld van haar geplaatst tegenover haar geboortehuis, gemaakt door Frank Rosen. Je vindt zelfs een hele nieuwbouwwijk in Kapelle met straatnamen vernoemd naar haar karakters, met straatnamen als Krullevaar en Petteflet. Het is heel leuk hier doorheen te rijden met jonge kinderen. Ze kunnen ook naar hartenlust spelen in de speeltuin.

Cultuurroute Zuid-Beveland scooter

Kunst en cultuur in Goes: mode, murals en muziek

Goes is ook wel dé modestad van Zeeland vanwege het grote aanbod in mooie winkels. Maar Goes is eigenlijk ook best een muziekstad, want wist je dat de popgroep Raccoon hier vandaan komt? Ook zijn er regelmatig concerten, kun je langsgaan bij een van de poppodia zoals ‘t Beest en geniet je van muziekevents op en rond de Grote Markt. Kunst vind je overal op straat in Goes: zowel in de binnenstad als buiten het centrum. De murals waar Goes bekend om staat, prachtige muurschilderingen, zijn heel artistiek aangebracht op zijaanzichten van hoge gebouwen als flats. Rij met je scooter of e-chopper langs alle verrassende platen in felle kleuren van allerlei kunstenaars. De bekendste zijn de grote duiven, gemaakt door Stefan Thelen, beter bekend onder artiestennaam Super-A. Deze mega graffiti is echt een blikvanger en herken je van ver. Je ziet ook werken van Hendrik Beikirch, Barre Verkerke en TelmoMiel.

Zin gekregen in een cultuurroute?

Huur dan nu je scooter, e-chopper of fiets bij Scooter Huren Zeeland en ontdek Zeeland op twee wielen! Het huren van een scooter of e-chopper biedt vermaak voor de hele dag en geeft je de vrijheid om veel van Zeeland te zien en genieten op je eigen tempo. Of je nu de natuur inrijdt, langs deze kunst en cultuurroute gaat of liever een citytripje doet naar bijvoorbeeld Goes, het is een perfect uitje voor het hele gezin. Check hier alle mogelijkheden.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op en/of vul het contactformulier in.

0113-750711 info@scooterhurenzeeland.nl Contactformulier
Klanten over
Scooter Huren Zeeland
Wij hebben vandaag ontzettend genoten! De hele dag opstap geweest met de Tuktuk inclusief een heerlijke picknick!😋 Superleuk! Een echte aanrader, ook leuk voor kinderen en tieners!😊 Kortom wij gaan dit vaker doen! Bedankt voor de service!
Marinda Minderhoud
Marinda Minderhoud
02/05/2022
Hier twee scooters gehuurd (kaartjes via een andere aanbieder). Mooie en duidelijke website waar je kunt boeken vanaf diverse locaties. Personeel in Yerseke was een aardige man. Gaf duidelijke uitleg en was goed van vertrouwen. Scooters zagen er netjes uit en waren motorisch in orde. Heerlijk een uurtje of 3 rond gereden en het was een echte aanrader. Wij hebben genoten!
Familie Knap
Familie Knap
02/05/2022
Maandag 2de paasdag de Tuk Tuk gehuurd. Met 7 personen een leuke toer gedaan. Wij hebben ontzettend genoten en een geweldig ervaring!
Jos Steketee
Jos Steketee
20/04/2022
Heel leuk om te doen, ook al is de omgeving bekend. Voor herhaling vatbaar
Connie Dominicus
Connie Dominicus
19/04/2022
Een hele geslaagde middag gehad op de scooter door Yerseke en omgeving! De scooters waren in goede staat, en het personeel is erg vriendelijk. Een leuke manier om het mooie Zeeland te verkennen :)
Anne Marie Schrijver
Anne Marie Schrijver
04/04/2022
Voor een vrijgezellenfeest de scooters op locatie laten bezorgen en ophalen. Perfecte timing en service, dankjewel voor het mede mogelijk maken van deze mooie dag!
Chiel Jansen
Chiel Jansen
04/04/2022
Onzettend leuke dag gehad met de stoere e-choppers! Heerlijk in het winterzonnetje en dankzij de tip voor handschoenen en muts hebben we het niet koud gehad!
Renske Visser
Renske Visser
23/02/2022
Top dag gehad, leuke manier om de omgeving te ontdekken. Goede uitleg en leuke routes gekregen.
Esdra Minnaard
Esdra Minnaard
27/09/2021
Wij hebben een hele leuke tour gedaan op de e-choppers. We kregen een route mee die makkelijk te volgen was. Wij zijn langs een prachtige route naar Goes gereden en na daar wat te hebben gedronken weer terug gereden naar Yerseke. Je bent zeker wel een hele middag zoet. We hadden in de week voorafgaand een afmelding, na een telefoontje is er 1 e-scooter gecanceld en kregen we meer terug dan dat eigenlijk op de website stond, hele goede service dus! Als je een leuke activiteit zoekt voor een grotere groep dan is dit zeker een aanrader!
Klarina Schot
Klarina Schot
27/09/2021

Wilt u ook een review achterlaten?

Copyright Scooter Huren Zeeland | Sitemap | Website door: Steketee Online