+31 (0)113-750711 info@scooterhurenzeeland.nl

Met helm op wordt scooter rijden nog veiliger

Datum: 02-08-2022

Het dragen van een helm op scooters en andere snorfietsen met een blauw nummerbord wordt op 1 januari 2023 verplicht. Wie dan geen helm draagt, kan een boete van 100 euro krijgen. Deze nieuwe helmplicht wordt voornamelijk ingevoerd om het rijden op een scooter veiliger te maken en de hoeveelheid (ernstig) gewonden te laten afnemen. In deze blog lees je alles over de helmplicht, zodat je precies weet waar je aan toe bent. Lees dus snel verder.

Tot de jaren zeventig van de vorige eeuw was het dragen van een helm niet verplicht. Dat veranderde in 1972. Sinds de Tweede Wereldoorlog was het aantal motoren in het verkeer namelijk gestaag toegenomen. En daarmee het aantal (ernstige) ongevallen. Om die reden werd de helmplicht ingevoerd en rijden motorrijders verplicht met een helm op.

Helmplicht voor bromfietsers

Dezelfde wet die een helm voor motorrijders verplicht, doet dit ook voor scooters en brommers met een geel kenteken. Bromfietsen hebben een maximale snelheid van 45 km/u. Bromfietsen dienen op de autorijbaan te rijden, tenzij dit met borden anders wordt aangegeven. Dit verklaart de noodzaak om een helm te dragen. De snelheden van bromfietsen en scooters liggen relatief hoog. Bovendien delen zij de rijbaan met auto’s. Hierdoor zijn de risico’s een stuk groter dan op het fietspad.

Nu ook scooters en snorfietsen

Vanaf 1 januari 2023 geldt de helmplicht ook voor scooters, brommers en andere voertuigen met een maximumsnelheid van 25 km/u, aangeduid met een blauw kenteken. Het idee van een helmplicht voor scooters komt met name van artsen. Zij concludeerden dat er te veel mensen ernstig gewond raken doordat ze geen helm dragen. Een helmplicht moet het aantal (ernstig) gewonden snorfiets bestuurders verlagen. Naast een bromfiets- of motorfietshelm is ook een helm toegestaan die is goedgekeurd voor speed-pedelecs, de snelle e-bikes die maximaal 45 km/u mogen. De speed-pedelec-helmen zijn lichter en ventileren beter.

E-bike als alternatief

Het dragen van een helm maakt het rijden voor de bestuurder van de scooter een stuk veiliger. Maar natuurlijk is het nog steeds belangrijk om goed en veilig te rijden en je aandacht bij de weg en andere weggebruikers te houden. Wees je ervan bewust dat je met een helm op minder goed hoort en ziet wat er om je heen gebeurt. Heb je geen zin in een helm? Overweeg dan een alternatief, zoals een elektrische fiets of fat bike waarvoor geen helmplicht geldt.

Scooter huren zeeland

Scooters, fietsen of e-choppers huren?

Bij Scooter Huren Zeeland kun je terecht voor het huren van scooters, fietsen, e-choppers en zelfs tuktuks. Samen op de pedalen staat garant voor een onvergetelijk dagje uit met familie, vrienden of je hele gezin. Zeeland is daarvoor misschien wel de meest uitgelezen plek. Hier vind je veel mooie routes, over land en langs water, om te ontdekken en veel leuke plaatsen om te stoppen. Scooter Huren Zeeland heeft maar liefst zes locaties waar je terecht kunt voor scooters, fietsen, e-choppers en natuurlijk een bijpassende helm.

E-scooter huren haven Yerseke

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op en/of vul het contactformulier in.

+31 (0)113-750711 info@scooterhurenzeeland.nl Contactformulier
Klanten over
Scooter Huren Zeeland
We hebben hier 13 scooters gehuurd om door Zeeland te touren, de scooters zijn in top conditie en de batterij gaat echt lang mee. We hebben 65km gereden met veel wind tegen bv op de zeelandbrug , de scooters doen het ook dank prima We kwamen terug met halve accu nog vol. Ook de dames in de groep vonden het allemaal heel leuk en makkelijk om te rijden. Afstanden in Zeeland zijn altijd best ver, dus een e-scooter is dan net effe handiger dan een e-bike als je ergens naar toe wilt. De service van Lennert en z'n team was top.
Leendert Vis
Leendert Vis
26/09/2022
Lekker toeren op een E-chopper of een fat-bike ff los van alles en uitwaaien. Ook heel verrassend met een E-tug op pad en genieten van de omgeving, helemaal top.
Richard Jornick
Richard Jornick
25/09/2022
We hebben een fantastisch leuk bedrijfsuitje gehad dankzij Lennert van Scooter Huren Zeeland! Hij dacht met ons mee, was flexibel en de communicatie verliep vlot en goed. Echt top!
Speedheat Nederland
Speedheat Nederland
16/09/2022
Prima service! Alles goed geregeld! Echte aanrader om een te bezoeken en eventueel scooter te huren voor prachtige rit door Zeeland!
Gert-Jan van Manen
Gert-Jan van Manen
24/08/2022
Was top!!
16/08/2022
Een middag op de scooters gereden met z'n zessen, na een goede uitleg hebben we genoten van een fijne rit op de degelijke scooters en het was ook heel gezellig, bedankt Lennert!
Tonny Overbeeke
Tonny Overbeeke
12/08/2022
Top verhuurder, goede info en uitstekend matriaal
Dirk Vanderhaeghe
Dirk Vanderhaeghe
12/08/2022
Met onze kinderen een scooter gehuurd. Bij aankomst bleek dat we online een verkeerde versie gekozen hadden maar geen enkel probleem! Ter plaatse opgelost en met onze kinderen van 5 en 8 jaar een super dag gehad. We kregen een prachtige route mee die je zelf nooit zou verzinnen met leuke eet en drink stops. Zeker een aanrader! Fam. Valk
Bas Valk
Bas Valk
11/08/2022

Wilt u ook een review achterlaten?

Copyright Scooter Huren Zeeland | Sitemap | Realisatie: Steketee Online