0113-750711 info@scooterhurenzeeland.nl

Met helm op wordt scooter rijden nog veiliger

Datum: 02-08-2022

Het dragen van een helm op scooters en andere snorfietsen met een blauw nummerbord wordt op 1 januari 2023 verplicht. Wie dan geen helm draagt, kan een boete van 100 euro krijgen. Deze nieuwe helmplicht wordt voornamelijk ingevoerd om het rijden op een scooter veiliger te maken en de hoeveelheid (ernstig) gewonden te laten afnemen. In deze blog lees je alles over de helmplicht, zodat je precies weet waar je aan toe bent. Lees dus snel verder.

Tot de jaren zeventig van de vorige eeuw was het dragen van een helm niet verplicht. Dat veranderde in 1972. Sinds de Tweede Wereldoorlog was het aantal motoren in het verkeer namelijk gestaag toegenomen. En daarmee het aantal (ernstige) ongevallen. Om die reden werd de helmplicht ingevoerd en rijden motorrijders verplicht met een helm op.

Helmplicht voor bromfietsers

Dezelfde wet die een helm voor motorrijders verplicht, doet dit ook voor scooters en brommers met een geel kenteken. Bromfietsen hebben een maximale snelheid van 45 km/u. Bromfietsen dienen op de autorijbaan te rijden, tenzij dit met borden anders wordt aangegeven. Dit verklaart de noodzaak om een helm te dragen. De snelheden van bromfietsen en scooters liggen relatief hoog. Bovendien delen zij de rijbaan met auto’s. Hierdoor zijn de risico’s een stuk groter dan op het fietspad.

Nu ook scooters en snorfietsen

Vanaf 1 januari 2023 geldt de helmplicht ook voor scooters, brommers en andere voertuigen met een maximumsnelheid van 25 km/u, aangeduid met een blauw kenteken. Het idee van een helmplicht voor scooters komt met name van artsen. Zij concludeerden dat er te veel mensen ernstig gewond raken doordat ze geen helm dragen. Een helmplicht moet het aantal (ernstig) gewonden snorfiets bestuurders verlagen. Naast een bromfiets- of motorfietshelm is ook een helm toegestaan die is goedgekeurd voor speed-pedelecs, de snelle e-bikes die maximaal 45 km/u mogen. De speed-pedelec-helmen zijn lichter en ventileren beter.

E-bike als alternatief

Het dragen van een helm maakt het rijden voor de bestuurder van de scooter een stuk veiliger. Maar natuurlijk is het nog steeds belangrijk om goed en veilig te rijden en je aandacht bij de weg en andere weggebruikers te houden. Wees je ervan bewust dat je met een helm op minder goed hoort en ziet wat er om je heen gebeurt. Heb je geen zin in een helm? Overweeg dan een alternatief, zoals een elektrische fiets of fat bike waarvoor geen helmplicht geldt.

Scooter huren zeeland

Scooters, fietsen of e-choppers huren?

Bij Scooter Huren Zeeland kun je terecht voor het huren van scooters, fietsen, e-choppers en zelfs tuktuks. Samen op de pedalen staat garant voor een onvergetelijk dagje uit met familie, vrienden of je hele gezin. Zeeland is daarvoor misschien wel de meest uitgelezen plek. Hier vind je veel mooie routes, over land en langs water, om te ontdekken en veel leuke plaatsen om te stoppen. Scooter Huren Zeeland heeft maar liefst zes locaties waar je terecht kunt voor scooters, fietsen, e-choppers en natuurlijk een bijpassende helm.

E-scooter huren haven Yerseke

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op en/of vul het contactformulier in.

0113-750711 info@scooterhurenzeeland.nl Contactformulier
Klanten over
Scooter Huren Zeeland
Vlot geholpen en hele mooie e-choppers meegekregen. Ook routes lagen klaar. We hadden zelf al route door de Zak van Zuid-Beveland, dus deze gereden. Erg fijn om op de e-chopper te gaan! Lekker stil, zo kun je optimaal genieten van je rit!
Miranda van der Poel
Miranda van der Poel
29/06/2022
Hele leuke dag gehad op de e-choppers. Hele goede service en erg leuk personeel! Bedankt, wij hebben een hele leuke dag gehad! :)
Cornely van Dalen
Cornely van Dalen
28/06/2022
Met Hemelvaartsdag een middag met de e-tuk tuk op pad geweest. Wat een leuke ervaring, een fietsroute gereden rondom Yerseke en de aangrenzende dorpen. Zeker voor herhaling vatbaar om Zeeland eens op een andere manier te bekijken.
Wilma Siemons
Wilma Siemons
27/05/2022
Wij hebben vandaag ontzettend genoten! De hele dag opstap geweest met de Tuktuk inclusief een heerlijke picknick!😋 Superleuk! Een echte aanrader, ook leuk voor kinderen en tieners!😊 Kortom wij gaan dit vaker doen! Bedankt voor de service!
Marinda Minderhoud
Marinda Minderhoud
02/05/2022
Hier twee scooters gehuurd (kaartjes via een andere aanbieder). Mooie en duidelijke website waar je kunt boeken vanaf diverse locaties. Personeel in Yerseke was een aardige man. Gaf duidelijke uitleg en was goed van vertrouwen. Scooters zagen er netjes uit en waren motorisch in orde. Heerlijk een uurtje of 3 rond gereden en het was een echte aanrader. Wij hebben genoten!
Familie Knap
Familie Knap
02/05/2022
Maandag 2de paasdag de Tuk Tuk gehuurd. Met 7 personen een leuke toer gedaan. Wij hebben ontzettend genoten en een geweldig ervaring!
Jos Steketee
Jos Steketee
20/04/2022
Heel leuk om te doen, ook al is de omgeving bekend. Voor herhaling vatbaar
Connie Dominicus
Connie Dominicus
19/04/2022

Wilt u ook een review achterlaten?

Copyright Scooter Huren Zeeland | Sitemap | Website door: Steketee Online