+31 (0)113-750711 info@scooterhurenzeeland.nl

Zeeuwse parken en tuinen zijn je bezoek waard

Datum: 11-10-2022

Denk je aan Zeeland, dan denk je aan fietstochten of scootertochten langs eindeloos water, stoere zeedijken of juist bloemrijke binnendijken, mooie boomgaarden en gezellige dorpen en steden. En natuurlijk, dat klopt allemaal! Maar Zeeland heeft zoveel meer. En dat is leuk om te weten als je een scoort of fiets huurt en in Zeeland op stap gaat. Er zijn tal van Zeeuwse parken en tuinen die je bezoek meer dan waard zijn.

Door een park of tuin slenteren brengt rust en inspiratie, ook als jezelf geen groene vingers hebt. Op het gemak rondkijken kan al zoveel voldoening brengen. Of misschien ben je juist op zoek naar ideeën voor je eigen siertuin of moestuin. Geef je ogen dan goed de kost!

Landschapstuin bij Terra Maris

Bijzonder is de landschapstuin die hoort bij Terra Maris. Dit is hét museum voor natuur en landschap van Zeeland. In de landschapstuin kun je dertien verschillende Zeeuwse landschapjes vinden. Zo is er een stuk duinlandschap te zien en een kreekrestant. Maar ook een insectenmuur en een segment van een zeewerende dijk. De plantenliefhebber haalt hier zijn hart op. Overal groeien de planten die horen bij de verschillende landschapstypen. Als je er toch bent, stap dan ook even binnen bij bijenstal ’t Raathuis. Daar leer je alles over de bij.

Siertuin sequoiahof

(Subtropische) tuinen

Het is natuurlijk ook superleuk om met de scooter of fiets richting een subtropische tuin te rijden, bijvoorbeeld naar de theetuin Sequoiahof in Vlake. Je vindt hier een prachtige siertuin met tientallen, verschillende bomen, struiken en bloemen. Leuk is dat er in de tuin een route is uitgezet die je kunt volgen. Geniet tussendoor zeker even van een kopje koffie/thee met wat lekkers! Verre van Zeeuws, maar wel een bezoek waard is ook de Middellandse Zeetuin Uilenbroek in Buttinge. Daar maak je kennis met diverse boom- en plantensoorten uit Zuid-Europa, die het in het milde Zeeuwse klimaat opvallend goed doen. De kleurrijke tegels, de palmbomen en de bijzondere bouwwerken ‘follies’ brengen je gegarandeerd in tropische sferen! En houd je van rozen? Stuur dan richting Kats. De Zeeuwse Oase is een aaneenschakeling van tuinen waarin je heerlijk kunt rondkijken, verdwalen en relaxen. Zonovergoten en weidse tuinen, beschutte bomenpartijen en dichte wilgenpaadjes, perfect aangelegde perken en met rust gelaten verwilderde stukken.

Wandelen en spelen in Goes

Spelen maar ook rustig wandelen kan ook in stadsrecreatiepark ‘De Hollandsche Hoeve’ in Goes. De route ernaar toe is prachtig. Het is een bijzonder  wandelgebied en natuurgebied. Het biedt mogelijkheid tot sport en recreatie. Je hebt er een midgetgolfbaan. Binnen- en buitenspeeltuin. Waterspeeltuin en een mooie heemtuin. Er zijn verschillende wandelroutes, voetbalvelden en sportvelden. En als je dan toch in Goes bent, maak dan ook eens een wandeling langs de Veste. Een heerlijk groen park dat de binnenstad van het centrum als het ware omarmd.

Beeldentuinen, theetuinen en pluktuinen

Verder vind je in Zeeland mooie beeldentuinen, theetuinen en pluktuinen. Ga je met de fiets, scooter of e-chopper op stap, oriënteer je dan vooraf goed op je route. Je vindt voor iedere smaak en belangstelling gegarandeerd een aantrekkelijke tocht. Bij Scooter Huren Zeeland kennen ze Zeeland op hun duimpje. Ze denken graag met je mee.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op en/of vul het contactformulier in.

+31 (0)113-750711 info@scooterhurenzeeland.nl Contactformulier
Klanten over
Scooter Huren Zeeland
We hebben hier 13 scooters gehuurd om door Zeeland te touren, de scooters zijn in top conditie en de batterij gaat echt lang mee. We hebben 65km gereden met veel wind tegen bv op de zeelandbrug , de scooters doen het ook dank prima We kwamen terug met halve accu nog vol. Ook de dames in de groep vonden het allemaal heel leuk en makkelijk om te rijden. Afstanden in Zeeland zijn altijd best ver, dus een e-scooter is dan net effe handiger dan een e-bike als je ergens naar toe wilt. De service van Lennert en z'n team was top.
Leendert Vis
Leendert Vis
26/09/2022
Lekker toeren op een E-chopper of een fat-bike ff los van alles en uitwaaien. Ook heel verrassend met een E-tug op pad en genieten van de omgeving, helemaal top.
Richard Jornick
Richard Jornick
25/09/2022
We hebben een fantastisch leuk bedrijfsuitje gehad dankzij Lennert van Scooter Huren Zeeland! Hij dacht met ons mee, was flexibel en de communicatie verliep vlot en goed. Echt top!
Speedheat Nederland
Speedheat Nederland
16/09/2022
Prima service! Alles goed geregeld! Echte aanrader om een te bezoeken en eventueel scooter te huren voor prachtige rit door Zeeland!
Gert-Jan van Manen
Gert-Jan van Manen
24/08/2022
Was top!!
16/08/2022
Een middag op de scooters gereden met z'n zessen, na een goede uitleg hebben we genoten van een fijne rit op de degelijke scooters en het was ook heel gezellig, bedankt Lennert!
Tonny Overbeeke
Tonny Overbeeke
12/08/2022
Top verhuurder, goede info en uitstekend matriaal
Dirk Vanderhaeghe
Dirk Vanderhaeghe
12/08/2022
Met onze kinderen een scooter gehuurd. Bij aankomst bleek dat we online een verkeerde versie gekozen hadden maar geen enkel probleem! Ter plaatse opgelost en met onze kinderen van 5 en 8 jaar een super dag gehad. We kregen een prachtige route mee die je zelf nooit zou verzinnen met leuke eet en drink stops. Zeker een aanrader! Fam. Valk
Bas Valk
Bas Valk
11/08/2022

Wilt u ook een review achterlaten?

Copyright Scooter Huren Zeeland | Sitemap | Realisatie: Steketee Online